Desinfiointikaasutukset

Meidän kauttamme innovatiiviset XHOME-desinfiointikaasutukset tuhoamaan kaikenlaisia mikrobihaittoja, kuten erilaisia hevosten bakteeritauteja. Desinfiointikaasutuksella voidaan desinfioida tehokkaasti mutta myrkyttömästi hevostallit, tallin irtaimistot, kuljetuskalustot ja hoito- sekä karanteenitilat.

Kyseessä on uraauurtava menetelmä, jolla voidaan tappaa kaikenlaiset bakteerit, virukset ja itiöt. Menetelmä on alunperin kehitetty sairaala- ja militääripuolen tarpeisiin, tappamaan maailman pahimpiakin bakteereita, kuten SARS, MERS, ebola ja pernarutto. Käsittelyssä käytetään kotimaisia Cleamix VCS-sarjan vetyperoksidikaasutuslaitteita. Vetyperoksidikaasutuksessa eli VHP-menetelmässä vetyperoksidi muutetaan kaasuksi, joka leviää tasaisesti joka paikkaan. Menetelmässä mitataan realiaikaisesti kaasupitoisuutta (PPM), jolla todennetaan tilassa oleva riittävän suuri pitoisuus home-, mikrobi-, tai bakteerihaitan tuhoamiseen. Laitteen omien antureiden lisäksi käytämme kemiallisia indikaattoreita vaikeimpien kohtien todentamiseksi, kuten kaapistojen ja pattereiden takaosat sekä muiden esteiden haasteellisimmat pinnat. Toimitamme aina kirjallisen raportin puhdistuksesta.

VHP-menetelmä on turvallinen ja ekologinen menetelmä

Vetyperoksidi eli H2O2 on luonnon aine, joka on käytännössä vettä ja happea. Sitä syntyy ilmakehässä, kun otsoni sekoittuu ilmankosteuteen. Tästä muodostuu vetyperoksidia, joka sataa alas vetenä ja lumena. Vetyperoksidia esiintyy luontaisesti tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa. Myös ihmiskeho sisältää vetyperoksidia. Vetyperoksidi on siis itsessään uusiutuva luonnonvara, joka tekee käsittelystä turvallisen ja ekologisen valinnan. Kaasufaasissa vetyperoksidi menettää korrosioivan ominaisuutensa, ollen täysin materiaaliystävällinen menetelmä. Käsittelyn jälkeen ilmasta hajotessaan vetyperoksidista jää jäljelle vain happea ja vettä. 

Laitteisto on kehitetty, sekä tutkittu ja testattu yhdessä VTT:n kanssa. Teknologia on ainoa Suomessa.

Tilaa meidät käsittelemään tallisi, hevoskuljetusautosi tai lähetä irtaimistosi kiinteälle XHOME-kaasutuslinjastolle Joensuuhun. Kysy lisää!